top of page
Пошук
  • childrenagainstwar

ЖИТТЄДАЙНЕ ДЕРЕВО ПЕРЕМОГИ


Повернення до коріння, пошук сили в рідному символізмі та новітнє трактування української міфології насичує силами кожного з нас. Метафори є невід’ємною складовою українського буття. Мистецтво, насичене символами, кодує глибокі знання, світогляд та філософію нашого народу.

Наприклад, писанка уособлює життя, землю та небесну сферу, на якій гуляють зорі та планети. Рушник символізує космогонічні уявлення про Всесвіт та його будову, зафіксовані в знаках вишитого полотна. А Дерево Життя символізує саму структуру буття, зв’язок віків, родин та світу. За давньою філософською думкою, воно є втіленням мудрості, вище якої немає нічого. Дерево є судинами великого тіла космосу, по яким тече сила та міць всесвіту.

Відтак не дивно, що саме деревце постало уособленням перемоги, а патріотичні вироби - суцвіттям дерева-мрії. Закарпатський обласний центр творчості учнівської молоді нещодавно започаткував акцію Патріотичне Дерево «Разом до Перемоги!». Створене дерево прикрашають маленькі українці, що знайшли прихисток на заході України.


«Наш край став одним з місць для прихистку переселенців, які покинули домівки або втратили їх. Їм потрібна першочергова допомога, щоб розібратися і сприйняти дійсність такою якою вона є. У цьому великою є роль педагогів позашкільних закладів», - діляться у Закарпатському центрі.

Дерево Перемоги прикрашене різними патріотичним виробами: ляльки-мотанки з ниток, керамічні дзвіночки, брошки, паперові янголи, емблеми та квіточки з фоамірану.

«На ньому також розміщенні жовто-блакитні листівки юних переселенців з різних куточків України з побажаннями для воїнів захисників України. На листівках діти висловлюють свої думки, побажання Україні та її захисникам, які крок за кроком наближають нас до Перемоги».


Кожен майстерський доробок має свою певну енергетику, історію, в ньому закладені велика любов до нашої рідної Землі та бажання МИРУ!

Традиційно Дерево Життя завжди квітне, що означає сьогоденне життя кожного. Важливо, що деревце з Закарпаття квітне щирою, дитячою вірою у мирне небо над українською землею. Буйні бруньки українського цвіту заквітчали не лише Дерево Перемоги, а й віру кожного українця в неодмінну перемогу!

Авторка матеріалу: Дар’я Скирта

318 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page