top of page
Пошук
  • childrenagainstwar

ПРИНЕСИ НАМ, ПТАШКО, МИРУ


Діти України бажають миру. Автор: Ковальський Назар


Діти з різних куточків України зображають на своїх малюнках голуба — пташку миру і доброї звістки. Після Другої світової війни, символом Всесвітнього конгресу миру обрали саме голуба. Пригадаємо біблійний сюжет, у якому Ной, після всесвітнього потопу, відправив голуба розвідати чи сходить вода з поверхні, а той повернувся у ковчег із листком оливи. Це була блага звістка, якої сьогодні так чекають дорослі й малі в Україні.

І буде мир. І буде перемога. Малюнок з смт Ратне, Волинська область


Існує поширена думка, що голуб символізує душу людини та її зв'язок з Богом, будучи посередником між небом і земним життям. Пташка є символом чистоти і очищення, навіть жертовності. Вважалося, що образ голубів, особливо білих, приймають добрі душі, а вигляд чорних воронів — злі.

Українські пташки на малюнках войовничі та рішучі, а замість гілочки оливи — калина. Голуби вважалися священними птахами та вісниками богів у країнах Сходу. На дитячих малюнках «Божа пташка» неначе у польоті, стрімголов шукає радісні новини, навіть захищає світ та країну від ворожих ракет.

Автори малюнків чуттєво і неповторно втілюють власні переживання, емоції, хвилювання на аркуші паперу. Нехай завжди буде МИР — неодмінно у цілому світі!

1 — «Нехай завжди буде мир!» малюнок з Ліцею №1 смт Ратне, Волинського району; 2 — «#noWar», Anastasia Chirkova; 3 — «Войовнича пташка», Паращенко Дарина; 4 — «Голуб миру», Пономаренко Дарина 13р. м. Київ; 5 — «Ми за мир», Стоянова Софія, 5 клас, Луганська обл.; 6 — «Голубка миру», Гайдук Максим.


Автор статті: Дар’я Скирта

375 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page