top of page
Пошук
childrenagainstwar

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БЕЗНЕВИННИХ ДІТЕЙ. ПАМ'ЯТАЙМО!

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії. Масштаби трагедії, що принесла російська армія, у цифрах:

  • 7,1 млн дітей так чи інакше постраждали від війни росії проти України, а це кожна українська дитина;

  • 5,2 млн дітей потребують гуманітарної допомоги;

  • вбито 261 дитину, важкопоранені 465 дітей (лише за офіційними даними);

  • 243 000 дітей викрадено/вивезено на територію рф чи білорусі, з них близько 2 000 дітей-сиріт;

  • близько 1 800 звернень про викрадення/зникнення дітей від початку повномасштабної війни;

  • 139 дітей досі перебувають у розшуку.

За кожною цифрою біль українського народу, нестерпні й найстрашніші страждання матерів та батьків. Кількість вбитих дітей може стати буденною статистикою, нормою для світу. Світ стомився і майже звик до війни. Українські діти починають залишатися сам на сам з ворогом. Наша місія — не дати звикнути. Наша місія — перемагати заради дітей.

ДжерелоТекст: Mykola Kuleba.



Ми не дамо світу змиритися із тим, що війна забирає наших дітей. Ми зібрали ТОП ініціатив, які зберігають пам'ять про дітей.


  • В Національному музеї історії України у Другій світовій війні триває польсько-українська виставка «Сто днів. Війна очима дітей». В експозиції представлені роботи українських та польських діток, які нині мешкають в місті Лодзь. Малюнки із сердечками та жовто-синіми прапорами впоказують дитяче бачення війни.

  • Під склепінням Верхньої Московської брами ХVІІІ ст. Печерської фортеці до 4 червня створили Мартиролог дітей, загиблих у період повномасштабної російсько-української війни. Символічна рахівниця показує цифру відібраних маленьких життів... На символічному вівтарі - імена загиблих, а зі світлин на людей дивляться очі янголів.

  • У Солом'янському районі столиці висадили квіткову композицію «Київська Мадонна в метро». Квіткова копія світлини киянки Тетяни, яка в підземці годує дитину, спершись на холодну стіну, стала уособленням матерів-берегинь.

  • Міжнародний проєкт ДІТИ ПРОТИ ВІЙНИ продовжує збирати роботи, унікальні свідчення дітей про страшні дні війни. Запрошуємо до участі в проєкті! Ми допомагаємо українським діткам творити в тяжкі дні війни та вимушеної еміграції, а малятам усього світу по-новому осмислити цінність миру та осягнути злочинну сутність тиранії. Ви можете подати свої ідеї, малюнки, а також стати партнерами, написавши нам на пошту: childrenagainstwar.ua@gmail.com

39 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page